Forum dostępne tylko do odczytu. Dziękujemy wszystkim, którzy kiedykolwiek brali udział w życiu forum!

Dziwny problem
13-12-2011, 21:33,
Dziwny problem
Witam, mam pewien problem z Wiedźminem, gdy zainstalowałem gry wszystko był dobrze, grałem spokojnie bez zadnych błędów, ostatnio gdy włączyłem grę zauważyłem ze w menu głównym gdy klikne ''Wczytaj gre'' musze czekać około 1 min by ekran przeszedł do menu wybierania save'yow, a dziś czekałem około 2 minut... Niewiem czego to może być wina, moze ktoś z was mi poradzi bo jest to troche irytujace. Druga sprawa tyczy sie płynniejszego działania gry po medytacji (gdy zrobie eliksir lub rozdam talenty) też jest to dziwne, może wiecie czemu tak jest? Mam nadzieje że ktoś mi pomoże. Z góry wielkie dzięki Wink

Gdyby to miało jakiś wpływ - tu specyfikacja mojego komputera (na średnio-niskich gra sie komfortowo tylko w wyzimie handlowej troszke fps spada ale i tak jest dobrze.)

Intel® Pentium® CPU P6100 @ 2.00Ghz

RAM 4GB

Karta Graficzna - Intel Hd Graphics (o dziwo udźwignęła wiedźmina na średnio-niskich detalach.)

Windows 7 Home Premium
Odpowiedz
16-12-2011, 18:29, (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-12-2011, 18:33 przez Scarlet.)
RE: Dziwny problem
Uruchom Defragmentator dysków (Start/Akcesoria/Narzędzia systemowe). Po tym system powinien śmigać szybciej, a być może i gra. Dodatkowo zwolnij trochę miejsca na dysku C (systemowym). Zaktualizuj wersję antywirusa i bazę wirusów, po czym zeskanuj komputer. Usuń zbędne pliki narzędziem Oczyszczanie dysku (Start/Akcesoria/Narzędzia systemowe). Napraw błędy na dyskach (Komputer, właściwości dysku np. C, zakładka narzędzia i kliknij Sprawdź w Sprawdzaniu błędów). Zeskanuj komputer programem typu Windows Defender.

Jak powyższe nie pomoże, to:
* odkurz komputer

*sformatuj partycję systemową i zainstaluj od nowa windowsa

Jak dalej Wiedźmin będzie kiepsko hulał, to kup lepszy komputer z normalną kartą graficzną (wnioskuję, że masz laptopa - Wiedźmin na moim laptopie z lepszymi parametrami również nie sprawował się najlepiej - lubi chodzić wolniej).
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości